Cartridge klikt niet goed vast


Soms kan het voorkomen dat bij een huismerk cartridge niet goed blijft zitten. Het klemmetje die de cartridge vergrendelt zit dan niet goed vast. Hierdoor veert de cartridge iets omhoog waardoor de chip op de cartridge geen contact meer maakt met de printer.

Dit probleem is gelukkig erg gemakkelijk op te lossen. Hieronder een uitleg waarbij een Canon printer met huismerk cartridges gebruikt wordt. deze oplossing kan je gebruiken voor iedere cartridge met het zelfde probleem.


Op de foto ziet u dat de gele cartridge niet goed geplaatst is. De cartridge steekt iets boven de andere cartridges uit. Daardoor wordt dus geen contact gemaakt en licht het lampje ook niet op. De printer zal in dit geval dus ook niet printen. Als de cartridge na goed aandrukken nog steeds omhoog blijft komen probeer dan de volgende stappen:


Verwijder de cartridge uit de printer. Het klemmetje dat u op de afbeelding aan de linkerkant van de cartridge ziet zorgt voor de borging. Deze moet normaal gesproken ook ingedrukt worden wanneer u de cartridge verwijdert.

 

Houd de cartridge met één hand stevig vast. Breng de duim van uw andere hand in positie zoals in de afbeelding.


Duw uw duim tussen de cartridge zelf en het klemmetje. Deze zal daardoor uiteen buigen, en verder van de cartridge zelf af komen te staan. Herhaal dit enkele keren zodat de klem goed gebogen wordt.

Het kan handig zijn de cartridge neer te zetten op een plat oppervlak om goed druk uit te kunnen oefenen. Leg wel een stuk keukenpapier (desnoods enkele keren dubbelgevouwen) of iets anders neer om te voorkomen dat er inkt op het oppervlak terecht komt.


Wanneer u de cartridge opnieuw plaatst zou deze vast moeten klikken en goed moeten blijven zitten. Op de afbeelding ziet u dat de cartridge nu gelijk staat met de andere cartridges en dat het lampje is gaan branden.