Vervalt mijn garantie als ik niet-originele cartridges gebruik?


Misschien heeft u het idee dat bij gebruik van niet-originele cartridges de garantie van uw printer vervalt. Dit is ook geen raar idee, je leest het namelijk weleens op de website van fabrikanten of tijdens het installeren van uw printer. Om kort antwoord te geven is deze stelling niet helemaal waar. Maar hoe zit het nou precies?

Als gebruiker kunt u namelijk zelf kiezen welk merk cartridges en toners u in uw printer gebruikt. Het zit namelijk zo dat de garantie van uw printer kan vervallen bij gebruik van niet-originele cartridges. Stel je voor dat je defect gaat omdat de papiertoevoer niet meer goed werkt, terwijl je met huismerk cartridges print. Dan kan de fabrikant dit niet weigeren, omdat de printer namelijk niet defect is gegaan door de cartridges. Als een cartridge in uw printer gaat lekken en daardoor uw printer niet meer werkt kan het geweigerd worden. De printer is dan namelijk niet defect gegaan door de fabrikant.

Fabrikanten doen dit namelijk ook omdat ze willen dat u hun cartridges koopt. In sommige gevallen geeft je printer ook een melding dat je niet-originele cartridges gebruikt. Deze kun je gewoon negeren zonder enige problemen.

Hoe zit dat met FLWR producten?

Bij FLWR verkiezen we goede kwaliteit boven een lage prijs. Onze producten worden namelijk onder strenge ISO kwaliteitsnormen geproduceerd. Hierdoor kunnen wij u ervan garanderen dat onze FLWR cartridges en toners nooit zorgen voor een defecte printer. Mocht uw toner of cartridge niet goed werken, bieden wij 2 jaar garantie. Daarbovenop krijgen wij vaak ook positieve reacties van onze tevreden klanten.