Hoe verwijder ik inkt van mijn handen?


Misschien ken je het: je hebt net nieuwe cartridges gekocht, je opent de verpakking en het blijkt dat de cartridges lekken. Heel vervelend, maar hoe krijg je je handen gemakkelijk schoon?

Optie 1 - Schuurspons
Benodigdheden: schuurspons

Er zijn meerdere mogelijkheden om je handen schoon te maken van een inktvlek. U kunt een lauwe kraan open zetten. Vervolgens pak je een schuurspons een wrijf je met de ruwe kant over de inktvlek. Na een tijdje zult u zien dat de vlek weg begint te gaan en uiteindelijk verdwijnt.

Optie 2 - Alcohol
Benodigdheden: Schuurspons, Alcohol (70% tot 90%)

Mocht de vorige optie niet snel genoeg zijn of niet goed werken kunt u er wat alcohol bij pakken. Doe de alcohol over de vlek heen en pak de schuurspons er weer bij. Wrijf over de vlek heen en gebruik het water van de kraan om de inkt weg te spoelen. U zult nu zien dat de vlek weg gaat.

Optie 3 - Ammoniak
Benodigdheden: Schuurspons, Ammoniak

U kunt ook gebruik maken van ammoniak. Ga bij de kraan staan en zet hem op lauw water. Doe wat ammoniak over de vlek heen een wrijf er langzaam overheen met de schuurspons. Als alles goed is zult u zien dat uw handen schoon zijn. Geen spoor van de inkt meer te bekennen.

Optie 4 - Afwasmiddel
Benodigdheden: Schuurspons, Afwasmiddel

Als de andere opties niet mogelijk zijn voor u kunt u wat afwasmiddel erbij pakken. Gebruik wat op je handen en wrijf het over de plek heen. Pak vervolgens de schuurspons erbij en wrijf met de ruwe kant over uw hand heen en u zult zien dat de vlek weg is.

Mocht het niet helemaal duidelijk zijn en heeft u nog steeds inkt op uw handen? Bekijk dan onderstaande video waarin bovenstaande video's worden gedemonstreerd.